PLANT EEN BOOM

Tot 22 februari

Plant voor eind februari een boom of bos op een beschermd plekje op of rond je schoolterrein.

Waarom een boom of bos planten?

Er zijn duizenden redenen om een boom of bos te planten. We sommen er maar enkele op:
  • Vlaanderen is met 10% bosbedekking één van de de bosarmste regio’s in Europa. Plant een boom of bos op een beschermd plekje op of rond je schoolterrein en help zo dit aandeel te vergroten.
  • Dit helpt de biodiversiteit ten goede wat zorgt voor meer en weerbaarder leven.
  • Kinderen spelen het liefste in de natuur. Bosjes of klimbomen vormen ideale omgevingen daarvoor.
  • En natuurlijk – waar het tijdens deze Wereldwaterdag om gaat – zal de boom de waterhuishouding ter plaatse verbeteren.
    Meer daarover kan je lezen op onze inhoudelijke pagina.

Een boom of bos plant je niet zomaar. Zoek hulp bij professionals. Je kan hiervoor beroep doen op een tuinaanlegger of boomverzorger. Voor de aanplant van een bosje kan je terecht bij verschillende organisaties zoals de Bosgroepen of BOS+.
Wil je toch zelf aan de slag? Lees dan zeker onze praktische handleiding voordat je begint met planten!