DOE MEE aan Wereldwaterdag@school!

Ook dit jaar roepen we de scholen op om in de periode rond 22 maart 2017 deel te nemen aan Wereldwaterdag@school. Het gaat om een symbolische wandeling, ter gelegenheid van Wereldwaterdag. De wandeling stelt de kilometerslange tocht voor die door vele mensen elke dag moet afgelegd worden om aan water te geraken.

Alle leerlingen basis en secundair onderwijs kunnen deelnemen. Met de boodschap ‘proper water voor altijd en voor iedereen’ willen we water hoger op de publieke en politieke agenda plaatsen.

Stappen jullie ook mee?

Hoe kan je meedoen aan Wereldwaterdag@school?

Dit jaar organiseren we geen nationaal evenement. Scholen en gemeenten ondernemen wel allerlei acties en roepen politici op om hun verantwoordelijkheid te nemen en zich te houden aan de belofte om de water- en sanitatie-crisis te beëindigen.

• Organiseer een Walk for Water rond je school. Stippel een tocht van om en bij de 6 km uit om de afstand weer te geven die men vaak moet afleggen voor water. Het kan leuk zijn om enkele leerlingen ook water te laten dragen in een emmer, een teiltje, een kruik, bidon, … om hen erop te wijzen dat ook kinderen zo’n watercorvee hebben. Probeer de buurt bij de actie te betrekken. Tips en tricks voor je eigen wandeling, klik hier.

• Walk for Water naar of rond een stad of gemeente. In verschillende steden en gemeenten wordt een Walk for Water georganiseerd in samenwerking met het stadsbestuur. De bedoeling is om alle scholen mee te krijgen en hen naar een centrale plaats in de stad of gemeente te laten stappen.

Registreer je Walk for Water.

Door je in te schrijven krijg je toegang tot extra informatie en kunnen we ons een beeld vormen van de omvang van deze actie.

Bereid je leerlingen voor

• Neem een duik in de wereldwaterproblematiek.
    De verschillende organisatoren van Wereldwaterdag@school bieden workshops aan en begeleiden scholen in een traject. Lesfiches, workshops en achtergrondinformatie om het thema in te leiden en je leerlingen in onder te dompelen vind je bij het educatieve aanbod van de verschillende organisatoren.

Wat krijg je in ruil?
inspiratie // vorming voor leerkrachten // campagnemateriaal // educatief materiaal